ett litet steg för datorn, ett stort steg för uppsatsen


Om man börjar föra loggbok över allt man gör känner man sig till slut vansinnigt effektiv. Om man loggar varje liten sketsak då alltså.

Jag fick ingen reda i mina anteckningar om uppsatsen, men så kom jag på att det enda stället jag har riktig ordning, det är på min dator. Nästan lite tvångssyndromstema på mina kategorier på mailen, bland dokument och bilder (eller vad sägs om mappen "miljöer" med underkategori "hemma"). Så därför finns nu, under skolan --> ht10 --> uppsatsen ett dokument som heter logg.

Så simpelt var det. 




byråkratbebisar


Idag lyssnar jag på Rachael Yamagata och bankar in svar på instuderingsfrågor till tentan. Wikipedia är ett bra komplement när boken är så skrattretande byråkratspråkig att jag får ont i skrattmusklerna bara av att titta på den. Den är dessutom belönad med ett pedagogiskt pris. Aj, sluta, min mage pallar inte mer.

Nästa vecka blir bebisvecka. Först får jag hänga med Celine och hennes mamma och storebror. Till helgen blir det träff med Elvin och hans föräldrar. Mysigt!

Men först ska tentan skrivas. Ikväll tänkte jag ladda upp med ett bad och en box Gilmore. För er oinvigda är det alltså inget lådvin utan en teveserie där vissa är så smarta att jag tänker att det kanske smittar av sig på mig?


För att höra Lorelais Bart-imitation håll ut i två minuter ;)





rässäppt rimmar på nästäppt


Ok, jag är nog beroende, men det är ju sååå gott! Såhär va: Först gör jag en stor kopp rykande chaite. Sedan mäter jag upp två deciliter baristamjölk som jag värmer en sväng i mikron. Efter det kör jag elvispen genom den varmljumna mjölken tills den börjar skumma ganska mycket. Därefter håller jag bort skummet medans den skvätt mjölk som inte skummats hälls ner i teet, sedan får skummet plumsa ner över hela koppkanten. Slutligen strör jag kanel över hela härligheten. Voila, en hemmagjord chaite.




På den här har jag hävt både kanel, kakao och chilipulver men det var ingen höjdare. Endast kanel blir bäst. Man ska inte dra upp alla fiskar i sjön.


klassikers



Jag är inte alls sugen på att svara på instuderingsfrågor till Metodpraktikan. Istället surrar hjärnan iväg på nostalgiska upptåg. Till tidigt nittiotal och två småtjejer som lekte skolklass med en rosa flodhäst och en vit nalle. Köpte godis på Vårdcentralens kiosk, och försökte översätta låttexter som blev alldeles för sorgliga. Får fortfarande en klump i magen av den här.





Med några få ackord på synten kompade vi oss själva till låten som gick extremhögt



Oh well, memories. Får väl återgå till kapitel sju och skillnaden mellan teoriprövande och teoriutvecklande undersökningar. Bajsa ner dig dumma bok.


making lemonade of lemons


Idag byter jag den här utsikten...




...mot den här...





...för att skapa lite kreativitet. Om det funkar? Jag är på fråga tre av tjugo och klockan är fyra på eftermiddagen - you do the math. 



hårmode



Den här bilden är till Anna. Hockeyfrilla med lockar, jomen visst vore det snöggt!?!





"ingen likör på söndagar"


Jag har fått presenter!! Bästaste Ash och Karin var på Åland hela helgen och när de kom tillbaka fick jag två paket. Vilka snälla vänner jag har.



Grekisk ost och kaffelikör. Lyxigt!




Jag får sån sommarfeeling av de här bilderna





För övrigt är planen att starta ett sockerfritt liv. Och som vi alla vet börjar en start med att något slutar. Förslagsvis en vecka. Som idag. Det betyder alltså att mitt sockerfria liv startar från och med imorgon måndag. Men det är klart, även månadsskiftet funkar ju. Jag är flexibel.



tim


Lite då och då hittar jag och Daniel något som vi faller för helt och genast vill se massor av. Jag tror det började med serien Heroes som vi kunde se avsnitt av långt in på nätterna. Detta följdes av Top Gear, Gilmore Girls (här hävdar D bestämt att han såg serien mot sin vilja och att det som blänkte i ögonvrån under sista avsnittet endast var en synvilla), Jim's World (ja rätt töntig vi vet) och Flight of the conchords. Vår senaste förälskelse är den amerikanske komikern Tim Hawkins. Han har oftast riktigt bra poänger.   









Hilarious. For sure. Även för er som tycker kristna saker är läskiga :P



hotad fejkmamma


Igår hade jag och Edvin kändisspaning på Skånegatan. Jag var hyfsat nöjd med Sanna Lundell men Edvin hade nog hoppats på åtminstone någon från Babars familj. Så vi tröstade oss med att sparka höstlöv och baka citronkaka istället. Och fundera över hur man får fyr i en gasspis...

När storasyster var hämtad på förskolan tog vi en sväng till parken där en tant berättade historien om alla statyer vid Greta Garbos torg. Mycket intressant, innan hon blinkade menande åt Signe och sa 'nu får mamma lära sig lite historia'. Jag hann aldrig rätta henne innan hon kom in på att hon själv var farmor och att det ju är såå roligt med barn. Erhm, javisst, absolut. Men de här tv... äh vad sjutton, ja visst är det, skrock skrock. Nu ska vi gå hem, hejdå tanten. Erhm. Ibland orkar man inte korrigera detaljer.

Ikväll sitter jag på hotellet. För en stund sedan ramlade en gäst och skadade armen rätt illa, så han packade väskan och skulle åka till sjukhuset. Och nyss var det en mc-brud som blev upprörd när jag inte ville låna ut toaletten till henne och hennes...gäng? Rena rama vilda västern här. Vi borde få risktillägg för stressande arbetsplats. För psyket alltså. Tänk om hon står här utanför med Bandidos när mitt skift är slut. Vem betalar för de blåmärkena? CSN?







let's postpone y'all


Kolakakor, chaite med extremmycket skum och en bra deckare.



Tentapluggandet kan vänta till nästa vecka.



hundar


Idag läser jag massor av spännande saker. Som det här:

"De enskilda tecknens betydelse kommer från deras relation till andra tecken: ett tecken får sitt specifika värde genom att skilja sig från andra tecken. Ordet 'hund' skiljer sig från orden 'katt' och 'mus', och det skiljer sig från 'hand' och 'huld'. Ordet 'hund' är således utspänt i ett nätverk, eller en struktur, av andra ord som det skiljer sig ifrån, och det är just i kraft av allt det som det inte är som ordet 'hund' får sin betydelse." /Diskursanalys som teori och metod / Jörgensen, Nygaard, Phillips

Så himla smart! Det är alltså på grund av allt det INTE är som det ÄR. Jag saknar flummiga lingvistiken.








hej å hå vad det går


Karin, du hade rätt! Det var nästan som en dans på höstlöv att skriva PM:et! Eller som ett långt varmt bad. Jag la mig nämligen där för att ta mig an diskursanalys och nu är allt nästan färdigskrivet. Imorgon attackerar jag diskursteori. Det kommer gå galant, right? :)

För övrigt har jag finaste bloggkommentatorerna, puss på er!! :)



hektiskt


Ett megastort HURRA HURRA HURRAAAA till den allra trognaste av mina bloggläsare, som den 9 oktober födde en liten söt son! Stort grattis till familjen Milton/Vallin och bra jobbat Susen! Snart får jag åka ner till Habo och snusa in lite babylukt.

Under förra veckan gick vårt sociala liv på högvarv. Söndagskvällen spenderades på Falafelkungen med allehanda folk, måndagskvällen var filmkväll här, tisdag planerade vi ungdomsschemat för hösten med Ashley, onsdag var husgrupp, torsdag vilade vi, fredag träffade jag först mina kära systrar Pauline och Emma och sen var det charader med ungdomarna (jag är förövrigt grym på att gestalta en urkramad apelsin), lördag var det ledardag hela dagen för att avslutas med middag ute i Hökarängen. Söndag, ja då vilade vi. Helga vilodagen, jodå.

Så denna veckan kanske skolan ska få en ärlig chans? Det är ju trots allt tenta nästa vecka. Och deadline för c-uppsatsens PM på torsdag. Det här kräver nog choklad.




hösten är orange


Här sitter jag med en kopp chaite och lyssnar på Ben E King (haha, det känns nästan som om jag borde lägga till att jag sitter i en länsfåtölj med lite chica konjaksfläckar..). Fick en kalldusch igår när jag insåg att jag helt hade glömt bort en deadline för skolinlämning tillika sjabblat bort vad min uppgift i det hela var. Sorry kära kurskamrater. Det är mycket nu.

MEN det går ju faktiskt ganska bra nu också. Intervjun var helrätt, nu håller jag tummarna för att hjärnsubstansen håller sig på plats och att kalendern låter bli att dubbelboka sig så att jag hinner med allt. Min disträa sida får gärna ta semester också. Så att min seriösa, ytterst intelligenta och kapabla sida får komma fram, den har sannerligen legat på underdogplatsen för länge nu.

Efter några hektiska kvällar får det bli en stanna-inne-kväll ikväll med fotbad och kanske lite ont-i-tån-choklad... Men först, ut i regnet för redovisning där uppgiften blir att flumma så mycket som möjligt för att inte röja vår bluff. Det kan bli...intressant.




intärvjuuuu


Den här fantastiska bloggerskan insåg nog inte hur extrempassande hennes inlägg var på min onsdag. Snart ska jag stappla iväg på intervju men just nu sitter jag mest och försöker pula ihop hur jag kan verka så kreativ och uppfinningsrik som möjligt inför de där människorna. Men jag kommer inte så långt.

Jag tror att jag helt enkelt bara ska fokusera på allt roligt jag skulle kunna hitta på när intervjun är klar, för att belöna mig själv. Rent slumpmässigt hamna på Götgatan kanske där det av en händelse finns många trevliga klädbutiker. Tänka sig.


storm och roulette eller vad det nu heter


Jag väntar på lugnet före stormen. Tjugofem avresor, elva ankomster och Afternoon Tea-servering. Då är det bra att ladda upp med Lugna Favoriter och en kopp te.

Igår var vi ute på landet hos kusin Åsa med familj och kollade in deras senaste nyförvärv, en timmerstuga med sjötomt. Fint fint. Inomhus blev det varmt med eld i öppna spisen och utomhus, ja där var det kolsvart. Som det blir på landet.

Våren blir lite av ett roulettespel (ööh?). Söka jobb eller praktisera och dra på sig mer lån men samtidigt "få in en fot" i en bransch där de inte släpper in fötter på första försöket? Sen är det ju den halvt om halvt bortglömda f-skattesedeln. Hmm. 

Jag behöver bli kreativ. Recept? 

Eller varför inte bara bli kyrkoherde. Som Geraldine Granger. 


     



RSS 2.0