mellanstadiet hade bättre lov


Jaha, det blev visst lite jullov även för bloggen. Förr brukade ju julloven sträcka sig över nyår också, men det verkar som om det bara gällde på mellanstadiet. Även om denna veckan inte har inneburit extremt mycket arbete för min del. Lite uppsats. Men mest planering. För våren. Det blir superbra.





Mamma drog ut oss på promenad i ett iskallt Habo. Termobyxor är underskattade. Helt underbara. De fick följa med tillbaka till Stockholm.

Så från mig till alla bloggläsare - ett riktigt gott 2011 på er!


nej, jag har aldrig sett filmen


Mysig julavslutning med ungdomarna i fredags, trevligt häng i Rotebro igår kväll, övernattning i knarrande hus inatt, och idag lite bilkörning på trottoarer. Bra helg.

Och för att avsluta en bra helg på det enda classy way jag vet blir det en hel hög med skräpmat med maken ikväll efter kyrkan.



Häng. Det där på bordet hade med Star Wars att göra. Eller? I wouldn't know.




kan inte alla bara prata småländska


Statistik. Jaså?

Siffror. Nehe?

Sammanhang. Det med?


Fantastiskt. Verkligen.



Det är en blåsa som orsakar mitt så kallade halsont förresten. I mitt svalg. Aj. Men bara en, det var väl tur. Och det där var inte ens ironi, för för många år sen hade jag blåsor i hela halsen och munnen och DET, det var en plåga. Plus feber. Så denna lilla sketna figur tänker jag inte störas av. Istället ska jag dansa segerdans för att jag aldrig har drabbats av halsfluss (trä, trä, trä...).




skjut mig


Slutsatser dragna från den här undersökningen är följande:

Området har inte tidigare blivit utforskat. På något sätt.

Insamlad data visar absolut ingenting. Endast några siffror och en totalsumma. Men summan står inte för något särskilt.

Ibland förekommer det regionala varianter av svenska i rutan eftersom olika människor talar olika varianter av sitt modersmål och människor förekommer. I rutan.


Vad den här undersökningen INTE visar är hur man blir av med halsont eller var man lite snabbt kan få tag på en paint-expert som kan rita en Sverigekarta.

Forskarlivet är hårt.


tre i topp


Okej, nu har jag gjort en topplista över böckerna på mitt skrivbord.

På första plats kommer utan tvekan Gösta Bruces "Vår fonetiska geografi", och motiveringen är att den är färsk (utgiven i år), har allt jag behöver veta och är skriven som om Gösta själv sitter här bredvid och berättar. Dessutom inleds kapitlet om vokaler med en bild på en porlande skogsbäck.

På andra plats kommer antologin "Språket i massmedierna" med red. Ulla Carlsson, helt enkelt för att den luktar som det gjorde hos mormor och morfar, och för att den innehåller nästan allt jag behöver veta.

På tredje plats kommer "Fult språk" av Lars-Gunnar Andersson. Mest för att jag anar att Lars-Gunnar var lite busig och outside the box när han skrev denna på åttiotalet. Men också för att den reder ut en hel hög med knepiga begrepp och myntar uttryck som "det egocentriska mönstret över stereotypa dialekter".

Det ligger lite fler böcker här, men tyvärr måste topplistan hållas kort för att bli sådär exklusiv så att alla vill komma med på den. De andra böckerna måste kort sagt fortsätta hållas motiverade för att vilja övertyga mig. 




Vid den här tiden förra året.



la principessa



The girl's name Sara is a variant of Sarah (Hebrew) and the meaning of Sara is "princess"

Hallååå, var har den här infon funnits under hela min uppväxt när man i diskussioner om vad allas namn betydde lite besvärat mumlade "härskarinna och furstinna...erhmm..."?? Prinsessa, hohoo, det är ju mycket häftigare. Eller häftigare än härskarinna är väl synd att säga, men lite trevligare att förknippas med en tjej med makt som samtidigt inte behöver se ut som en kokerska med hälsporre.





RSS 2.0